ISO/IEC 27005 Lead Risk Manager

Základní info

ISO/IEC 27005 poskytuje pokyny pro zavedení systematického přístupu k řízení rizik bezpečnosti informací, který je nezbytný pro identifikaci organizačních potřeb týkajících se požadavků na bezpečnost informací a pro vytvoření efektivního systému řízení bezpečnosti informací. Tato mezinárodní norma navíc podporuje koncepty ISO/IEC 27001 a je navržena tak, aby napomáhala efektivní implementaci informační bezpečnosti založené na přístupu řízení rizik.

Kurz ISO/IEC 27005 Lead Risk Manager umožňuje účastníkům získat potřebné kompetence, které pomohou organizaci zavést, řídit a zlepšovat program řízení rizik informační bezpečnosti založený na směrnicích ISO/IEC 27005. Kromě představení činností potřebných pro kurz také rozvíjí osvědčené metody a postupy související s řízením rizik informační bezpečnosti.

Řízení rizik je nezbytnou součástí každého programu zabezpečení informací. Efektivní program řízení rizik informační bezpečnosti umožňuje organizacím detekovat, řešit, zmírňovat a dokonce předcházet rizikům informační bezpečnosti.

Kurz ISO/IEC 27005 Lead Risk Manager poskytuje rámec řízení rizik informační bezpečnosti založený na pokynech ISO/IEC 27005, který také podporuje obecné koncepty ISO/IEC 27001. Kurz také poskytuje účastníkům důkladné pochopení dalšího rámce a metodiky řízení rizik, jako jsou OCTAVE, EBIOS, MEHARI, CRAMM, NIST a Harmonized TRA.

Certifikát PECB ISO/IEC 27005 Lead Risk Manager prokazuje, že jednotlivec získal potřebné dovednosti a znalosti k úspěšnému provádění procesů potřebných pro efektivní program řízení rizik v oblasti bezpečnosti informací. Dokazuje to také, že jednotlivec je schopen pomáhat organizacím při udržování a neustálém zlepšování jejich programu řízení rizik zabezpečení informací.

Po kurzu následuje zkouška. Po úspěšném složení zkoušky, můžete požádat o pověření „PECB Certified ISO/IEC 27005 Lead Risk Manager“.

Náklady na certifikaci a zkoušku jsou zahrnuty v ceně školení.

ISO/IEC 27005 Lead Risk Manager

Vybraný termín:

21.10.2024 –  26.10.2024  ONLINE

Cena
39 900 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je devět a tři ? Součet zapište číslicemi.