Působíte ve společnosti působící v oblasti potravinářského průmyslu.
Chcete provádět interní audity systémů řízení bezpečnosti potravin (FSMS – Food Safety Management System) dle ISO 22000, ISO 22002-1 včetně dodatečných požadavků dle systému FSSC.
Co se naučíte…
Dozvíte se, jaké jsou postupy a techniky používané pro posuzování a řízení rizik bezpečnosti potravin.
Pochopíte důležitost sladění specifického řízení bezpečnosti potravin s jinými obecnými systémy managementu.
Obdržíte informace týkající se uplatňování neustálého zlepšování v rámci systému managementu bezpečnosti potravin.
Poznáte, jakým způsobem přispívají audity k efektivnosti systému managementu. Dozvíte se, jaká je role interního auditora a jeho povinnosti týkající se systému managementu bezpečnosti potravin.
Poznáte procesy a způsoby, jak efektivně implementovat systém řízení bezpečnosti potravin.
Budete vědět, jak se připravit na audit na základě kontrolních seznamů (checklistů). Naučíte se shromažďovat důkazy prostřednictvím pozorování, rozhovorů a přezkoumání dokumentace.
Budete schopni propojit svá zjištění z auditu s politikou a cíli auditované organizace včetně platných předpisů a příslušné legislativy.