Úřední deska

kurz

Základní info

Seminář je tématicky zaměřen na problematiku úřední desky obcí a krajů.
Cílem semináře je poskytnout účastníkům kurzu přehled o dané problematice, který jim v praxi usnadní orientaci v několika tématických okruzích souvisejících s úřední deskou.
Právní postavení úřední desky obcí a krajů. V této části bude výklad zaměřen na příslušná ustanovení zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů; zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů; ve vztahu k příslušným ustanovením § 26 a souvisejícího zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů.
Problematika přístupu k úřední desce, a to z pohledu časového, tedy v otázce časové přístupnosti úřední desky a přístupu dálkového. Výklad se bude věnovat i otázce kombinace způsobů přístupů k úřední desce, a to ve vztahu k řádnému vedení v souladu s právními předpisy.
Právní předpisy obcí a krajů a způsob jejich uveřejňování na úřední desce, a to v kontextu jejich platnosti a účinnosti. Obecně závazné vyhlášky obcí a krajů, stejně jako nařízení obcí a krajů. Počítání lhůt při uveřejnění právních předpisů obcí a krajů na úřední desce.
Problematika vlastního způsobu uveřejňování dokumentů na úřední desce. Přehled o nejčastěji uveřejňovaných dokumentech na úřední desce a problematice doručování písemností veřejnou vyhláškou uveřejňovanou na úřední desce.
Kontrolní mechanismy uvnitř obcí a krajů ve vztahu k úřední desce a vnějším kontrolním mechanismům vedení úřední desky. Sankce a neplatnost právních úkonů činěných prostřednictvím úřední desky. Odpovědnostní vztahy při nesprávném vyvěšení na úřední desce.
Vlastní praktické otázky v rámci diskusního bloku.
Přednášející umožní účastníkům kurzu i dotazy v průběhu výkladu ve vztahu k projednávané věci, přičemž bude dbát, aby množství dotazů nenarušilo ucelenost výkladu a obsahové zvládnutí kurzu.

Úřední deska

Vybraný termín:

28.11.2025  Jihomoravský kraj Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

Jihomoravský kraj
Jihomoravský kraj
Jihomoravský kraj
Tento termín

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu Skoleni.cz.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.