Povolování staveb podle nového stavebního zákona

kurz

Základní info

Obsah školení:
K naplnění cíle jedna stavba – jeden úřad – jedno povolení přináší nový stavební zákon mnoho změn při povolování stavebních i nestavebních záměrů. Zákon rozděluje stavby do kategorií a upravuje jednotné povolovací řízení, upouští od současných mnoha forem umisťování a povolování staveb. Změny jsou též v soustavě stavebních úřadů, ačkoliv po několika novelách zákona nejsou tak razantní, jako byl původní záměr. Zcela nově se do zákona dostala úprava úkonů před zahájením řízení. Další změny se týkají samotného průběhu povolovacího řízení.
Účastníci semináře budou přehledně seznámeni s tím KDO bude povolovat, CO bude povolení vyžadovat a JAK bude povolovací řízení probíhat.
Program semináře:
•    Přechodná ustanovení stavebního řádu
•    Nová soustava stavebních úřadů
•    Kategorizace staveb drobné/jednoduché/ostatní a režim jejich povolování
•    Úkony před zahájením řízení (předběžná informace stavebního úřadu nebo dotčeného orgánu, vyjádření a závazné stanovisko dotčeného orgánu nebo vyjádření vlastníka veřejné infrastruktury)
•    Průběh řízení (formulář žádosti, účastníci řízení, vyrozumění o zahájení řízení doručování v řízení, námitky účastníků a připomínky veřejnosti, posuzování záměru, náležitosti a platnost povolení)
•    Zrychlené řízení
•    Spolupráce stavebního úřadu s dotčenými orgány (zavedení jednotného environmentálního stanoviska)
•    Diskuse
Seminář je určen zejména zaměstnancům obecních, městských a krajských stavebních úřadů, zástupcům dotčených orgánů, autorizovaným architektům či inženýrům i odborné veřejnosti.
Pozornost bude věnována praktickým otázkám s využitím metodických stanovisek ministerstev. Nedílnou součástí semináře budou odpovědi na dotazy účastníků.

Povolování staveb podle nového stavebního zákona

Vybraný termín:

25.3.2025  Jihomoravský kraj Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu Skoleni.cz.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.