Metodika stanovení individuálních úhrad za služby spojené s bydlením - online kurz

kurz

Základní info

Služby závazně „upravené“ a „neupravené“ právními předpisy -klasifikacecharakteristika, logistika
Stručný přehled právních předpisů ke službám spojeným s bydlením, – kritická analýza a východiska.
Měření resp. indikace tepla k vytápění a spotřeby teplé vody – aktuální změny platné pro rok 2024:
  1. Měsíční informace o spotřebě tepla a teplé vody od 1.1.2024 (transpozice směrnice EU) pro příjemce služeb od poskytovatele služeb - § 8a zákona o službách zákona o službách.
  2. Novela zákona č. 67/2013 Sb. zákonem č. 424/2022 Sb..  s výjimkami a přechodné ustanovení do 31.12.2026
  3. Druhá novela vyhlášky č. 269/2015 Sb. vyhláškou  č. 274/2023 Sb.,  ve znění vyhlášky č. 376/2021 Sb. Omyly MMR s prezentací parametrických změn a evropsky unikátní vazby podílu nákladových složek k energetické charakteristice objektu.
  4. Předpoklad dálkového odečtu přístroji registrace tepla a vodoměry na teplou vodu : „ Dálkově odečitatelným měřidlem pro účely zákona jsou buď měřidla podle zákona o metrologii (kalorimetry, vodoměry) nebo zařízení pro rozdělování nákladů na vytápění (indikátory, které umožňují provední odečtu na vzdálenost větší než 250 metrů s výjimkou takového měřidla nebo zařízení, které bylo instalováno před 1.1.2022 a není nastaveno na dálkový odečet minimálně s měsíčním intervalem“..Úprava definice ČR v rozporu s evropskou směrnicí.
  5. Forma doručení a zpřístupnění informace – způsob doručení není stanoven, může se jednat o osobní předání, zaslání v listinné podobě nebo elektronické doručení. Optimální je způsob  umožňující dálkový přístup příjemce služby k informacím a o tomto zpřístupnění poskytovatel služby prokazatelně příjemce služby vyrozumí; možnost získat informace v listinné formě za úplatu během zúčtovacího období; náklady na informování o spotřebě nelze zahrnout do vyúčtování „tepelných“ služeb, ale jinou formou , např. jako náklad na správu domu; doručení informací nejpozději do 25 pracovních dnů od konce předmětného období.
  6. Smysl průběžného informování  určuje metodiku zjišťování a zpracování příslušných údajů. Rozdíl mezi vyúčtováním (s finančními náležitostmi) a informováním (bez finančních náležitostí). Příklady aplikace povinnosti bez smyslu účelu a podstaty informování.
  7. Algoritmus výpočtu směrného ukazatele – měsíční a kumulativní údaje.
  8. Působnost Českého metrologického institutu v legální metrologii Schvalování typu a ověřování stanovených měřidel, posuzování shody měřidel, subjekty opravující měřidla nebo provádějící jejich montáž.odborné služby v oblasti metrologie. Právní úprava metrologie – zákony č. 505/1990 Sb. a č. 22/1997 Sb. Návrh novely vyhlášky č.345/2002 Sb.. Vodoměry a měřidla tepla.
  9. Předpis a zkušenosti s uplatňováním měsíčního informování o \"spotřebě\" tepla k vytápění a spotřebě teplé vody. Kritická analýza.
Následná možnost diskuze zaměřená na konzultace problémů.
Sylabus k dané problematice.

UPOZORNĚNÍ:
Přístupové údaje budou zaslány na email uvedený v přihlášce cca 2 dny před školením.

Metodika stanovení individuálních úhrad za služby spojené s bydlením - online kurz

Vybraný termín:

12.11.2024  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu Skoleni.cz.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.