Základní info
Cílem kurzu je seznámit účastníky s problematikou systému HACCP v potravinářských provozech (stravování, výroba potravin), dále s principy systému HACCP a s postupy zavádění systému v praxi. Provedeme analýzu rizik a nebezpečí a naučíme se stanovit kritický bod. Absolventi kurzu získají informace a návod, jak vytvořit a zavést systém HACCP ve vlastním provozu.
Seminář je určen všem, kteří se chtějí o systému HACCP dozvědět více, zejména pracovníkům, kteří jsou za systém HACCP zodpovědní.
Obsah kurzu:- Úvod do HACCP (legislativní zakotvení ČR, EU, Codex Alimentarius)
- Program nezbytných předpokladů (DDD, SVP, SHP, sanitační řád)
- Popis produktu
- Popis použití produktu
- Sestavení proudových diagramů
- Hodnocení rizika
- Stanovení kritických kontrolních bodů a kontrolních bodů
- Stanovení kritických mezí pro kritické kontrolní body
- Monitoring kritických kontrolních bodů
- Nápravná opatření
- Ověření systému HACCP
- Dokumentace systému HACCP
- Přezkoumání systému HACCP (plán požadavky a stanovení pro interní audit)
UPOZORNĚNÍ:
Přístupové údaje ke školení budou zaslány na email uvedený v přihlášce cca 2 dny před školením.