Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Změny v pracovním právu 2024 a tzv. flexinovela 2025

Kurzem Vás provede Mgr. Daniel Vejsada

Základní info

Obsah semináře:

1. Novely zákoníku práce

Ohlédneme se za významnou novelou zákoníku práce se zaměřením na výkladové problémy a sporné otázky, které novela přinesla. Věnovat se budeme úpravám v oblasti práce z domova, spolupráce se zaměstnanci na DPP/DPČ či nové informační povinnosti. Podíváme se blíže na to, jaké příležitosti přinesla novela v oblasti digitalizace. Podíváme se také na aktuální novelu zákoníku práce přinášející změny v oblasti minimální mzdy a kolektivního vyjednávání.

2. Novela zákona o zaměstnanosti

Probereme novelu zákona o zaměstnanosti dopadající především na agentury práce a agenturní zaměstnávání obecně. Řekneme si, jaké změny z praktického pohledu dopadají na uživatele agenturních zaměstnanců.

3. Změny ve zdanění DPP

Představíme si daňový režim, který bude na DPP dopadat od 1. 1. 2025 (po změně a odkladu původního návrhu), a další povinnosti, které v této souvislosti budou platit již od 1. 7. 2024. Podíváme se také na to, jaké alternativy k používání DPP se zaměstnavatelům nabízejí a jaká jsou související rizika.

4. Úpravy vyhlášek a nařízení

Projdeme změny vyplývající z každoročních úprav různých vyhlášek a nařízení – výše paušálních nákladů při práci z domova, úprava minimální mzdy a další změny.

5. Pod pokličkou MPSV

Podíváme se na další chystané změny v pracovním právu, které nás čekají v roce 2024 a 2025, zejména připravované implementace evropských směrnic o minimálních mzdách a rovném odměňování mužů a žen a na tzv. flexinovelu zákoníku práce, která má přinést mnoho pozitivních změn pro zaměstnavatele.
Seminář je určen:

zejména personalistům, ale také vedoucím zaměstnancům a jiným osobám, které se zabývají vedením lidských zdrojů.

Změny v pracovním právu 2024 a tzv. flexinovela 2025

Vybraný termín:

21.8.2024  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je pět a pět ? Součet zapište číslicemi.