Nastavení obchodní spolupráce s OSVČ, prevence a obrana před nařčením ze švarcsystému

Kurzem Vás provede Mgr. Tomáš Liškutín, RNDr. Ivan Brychta

Základní info

Seznámíte se s povinnostmi při nastavení smluvní dokumentace a spolupráce s OSVČ. Naučíte se, jak správně postupovat při případné kontrole, aby jste minimalizovali hrozbu sankce. Dále získáte praktická doporučení pro postup při obhajobě v přestupkovém (dříve správním) anebo soudním řízení o případném uložení sankce a její výši. Pozornost věnujeme i daňovým a odvodovým aspektům samostatné činnosti a zaměstnaneckého poměru.

Lektoři pojmou toto téma přehledně, srozumitelně a výstižně. Seminář je proto veden prakticky nejen poskytnutím informací, ale i uvedením modelových případů a praktických doporučení.
Seminář je určen:

obchodním společnostem a jakýmkoliv dalším subjektům, které při zajišťování svých činností spolupracují s OSVČ, zejména pak členům statutárních orgánů a manažerům, dále vedoucím zaměstnancům a pracovníkům personálních nebo HR oddělení a v neposlední řadě mzdovým účetním.
Obsah semináře:

Právní aspekty
* Úvod do aktuálního tématu
* Výběr a revize vhodné smluvní dokumentace
* Zavedení správné praxe při spolupráci s OSVČ
* Postup při kontrole inspektorátu práce
* Správný postup při obhajobě proti případnému nařčení inspektorátu práce ze švarcsystému
* Závěrečná doporučení, dotazy a diskuze

Daňové aspekty
* Daňové výhody a nevýhody zaměstnaneckého poměru
* Daňové výhody a nevýhody zdaňování samostatné činnosti
* Pohled daňového řádu
* Srovnání na modelovém příkladu
* Odpovědi na dotazy
Harmonogram:

Mgr. Tomáš Liškutín

9.00 – 10.30

Přestávka

10.30 – 10.45

Mgr. Tomáš Liškutín

10.45 – 12:30

Přestávka

12.30 – 12.45

RNDr. Ivan Brychta

12.45 – 14.00

Nastavení obchodní spolupráce s OSVČ, prevence a obrana před nařčením ze švarcsystému

Vybraný termín:

15.11.2024  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

ONLINE
Tento termín

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je deset a sedm ? Součet zapište číslicemi.