Základní info
Cíl
Seminář vychází z potřeby aktivovat žádoucí úroveň pracovních i společenských styků s (obchodními) partnery.
Soustřeďuje se na současná pravidla společenského chování jak v České republice, tak v zemích Evropské unie a podle zájmu i v jiných zemích a teritoriích (USA, Asie, arabské země aj.). 3 moduly
Obsah
1.Současná etiketa v České republice
- Pozdravení, podání ruky, představování, vizitky, oslovování, přednosti
- Úprava zevnějšku, oblečení pro muže, oblečení pro ženy, doplňky, image
- Byznys styl - image a styl v obchodním jednání
- Psaní adres, titulů, úprava písemností, zkratky a jejich význam
- Obchodní jednání a etiketa
- Mluva těla – neverbální komunikace
- Gastronomie – pravidla stolování
- Společenské události a setkání (Brunch, Číše vína, společenský či pracovní oběd, Recepce, Raut, Coctail, Garden party, společenská či pracovní večeře, Buffet Lunch a Buffet Dinner, High Tea, Coffee Party, Drink Party, Matinéé, Vernisáž, Piknik)
- "Hříchy bontonu“
2. Specifika etikety v jiných zemích Evropy a světa
- Současná evropská pravidla společenského styku, moderní osobní styl
- Specifika jednotlivých zemí
- Stolování – jak se chovat v restauracích, na party apod.
- Užívání nápojů, degustace, prezentační akce
- Jak se chovat při různých společenských událostech (golf, tenis, festivaly apod.)
- Oblékání a líčení, úprava zevnějšku
- Pozdravy, oslovení, tituly, podání ruky, vizitky
- Dochvilnost, dárky, psaní adres, titulů
3. Osobní image v etiketě a které faktory jej ovlivňují
- Pravidla společenského chování v současném obchodním světě
- Rituály obchodních jednání, oslovování, titulování v zahraničních vztazích, podávání ruky, vizitky, zdvořilostní způsoby – běžná pravidla etikety v obchodních vztazích
- Aktivní komunikace, signály zájmu a pozornosti atd.
- Specifika jednání se zahraničními partnery
- Společenský styk s VIP partnery, základní gastronomická pravidla
- Specifika jednání se zahraničními partnery
Metody
Přednáška doplněná ukázkami a modelovými situacemi, praktický nácvik, videotrénink.
Součástí nebo pokračováním kurzu může být:
- Cvičný raut – recepce, praktický nácvik gastronomických dovedností
- Řízená degustace výběrových sektů a vín v Archivu vín
Rozsah
1 – 2 dny (8 - 16 vyuč. hodin) každý modul, počet osob dle programu